Bane Bedwingt Berg

Geplaatst: door de redactie

Tom Hardy staat aan de absolute top momenteel. En laat dat graag letterlijk zien, zoals hij aan zoveel fysiek gestalte geeft de laatste tijd, door in kleermakerszit op het dak van de wereld te gaan zitten. Like a Bane. 

Hardy is namelijk gevraagd voor de verfilming van niét het leven van Sir Edmund Hillary, die als eerste (en met onvolprezen dank aan zijn sherpa Tenzing Norgai) Mount Everest beklom om de rest van z'n leven 'je had erbij moeten zijn'-grappen te kunnen maken, maar van George Mallory, die niet verder kwam dan drie ijzerzware pogingen Everest te toppen. Regie is in handen van Doug Liman, die eerder successen behaalde met Go en de allereerste Bourne. Om je een idee te geven hoe de climax van de film eruit zou kunnen zien, hebben we onze collega's van de opmaakdivisie aan de slag gezet;

Al is Hardy zelf ook een redelijke berg (zie top image), is het project vooralsnog niet definitief. Bron Deadline heeft er het volgende over te melden: "It appears he is in early talks to star in an adaptation of Geoffrey Archer’s book, Paths of Glory, Everest, which is about George Mallory’s three attempts to be the first man to climb Everest." Georgy Mallory probeerde met zijn verwoede pogingen de berg te beklimmen de held te zijn die Groot Brittanië in het begin van de jaren twintig van de vorige eeuw, gedecimeerd door de Eerste Wereldoorlog, zo hard nodig had.

Doordat hij stug weigerde zuurstof te gebruiken, faalden de eerste pogingen in 1921 en 1922. Twee jaar later, uitgerekend tijdens een iets minder koppige poging mét zuurstof, werd de laatste fase van de beklimming tevens de laatste keer dat hij en de malloot naast 'm, Sandy Irvine, levend gezien zijn. Om vervolgens in 1999 in redelijk bevroren toestand in de omgeving van de top teruggevonden te worden door klimmer Conrad Anker. Het is niet duidelijk of hij de top gehaald heeft voor hij stierf.

Mallory zwoer dat hij een foto van zijn vrouw op de top van Everest zou planten. Deze foto werd niet gevonden tussen zijn bevroren bezittingen toen Anker zijn lijk aantrof...