Avatar sequel verhuist van 2016 naar 2017

Geplaatst: door de redactie

Dat het maken van de volgende Avatar-films een gigantische onderneming zou worden was duidelijk, maar blijkbaar heeft bedenker James Cameron zich toch even verkeken op de omvang. Er moet nog wat extra werk aan de scripts voor de in totaal drie films verricht worden. En daardoor verschijnt de eerste van de drie, ooit gepland voor 2015 en daarna 2016, pas rond de kerst van 2017 in de bios.

De volgende drie films moeten samengenomen één grote saga vormen en alle drie de scripts worden momenteel tegelijktertijd geschreven. Dat was in eerste instantie al teveel werk voor Cameron en daarom huurde hij extra scenaristen in die allemaal apart aan één van de drie scripts mochten werken. Uiteraard wel met de Titanic-regisseur, die druk bezig is met alle designs, als grote toezichthouder.

De scenaristen die momenteel druk aan het werk zijn: Rick Jaffa en Amanda Silver (Rise of the Planet of the Apes en Jurassic Park 4), Shane Salerno (Savages en euhm, Alien vs Predator: Requiem) en Josh Friedman (de maker van de Cameron-loze Sarah Connor Chronicles tv-serie). De film worden nog wel alle drie simultaan opgenomen en vanaf 2017 verschijnt er elk jaar eentje in de bios.