Ashton Kutcher is Steve Jobs

Tags:

Geplaatst: door de redactie

Een half jaar geleden lag het veld voor de productie van de Steve Jobs film nog helemaal open. We schreven onder meer dat George Clooney en Noah Wyle in de running waren voor de rol van de haast mythische leider van Apple, en dat het script voor de biopic van de overleden vernieuwer mogelijk door Aaron Sorkin geschreven zou worden. 

Inmiddels is alweer een tijdje bekend dat Ashton Kutcher de Jobs-job heeft gekregen, in de film die vooralsnog de weinig geïnspireerde (werk)titel Jobs: Get Inspired draagt, en inmiddels zijn de eerste setfoto's opgedoken (zie boven). Regie is in handen van Joshua Michael Stern, die eerder Swing Vote maakte met Kevin Costner, Kutcher's medespeler in The Guardian. De biopic zal gericht zijn op de jaren tussen 1970 en 2000, en eind van het jaar al moeten verschijnen.

Aaron Sorkin is inmiddels bevestigd voor de ándere Jobs biopic, die hij voor Sony zal schrijven. Dat project is in handen van Scott Rudin, die eerder op basis van Sorkin's Oscarwinnende script The Social Network produceerde. Sony maakt beduidend minder haast; er is nog geen hoofdrolspeler.

Bron: Collider