Ant-Man sequel heeft titel en releasedatum

Geplaatst: door de redactie

Ant-Man was financieel gezien een van de minder succesvolle Marvel-films, maar bracht meer dan genoeg geld op om toch een sequel te rechtvaardigen. De studio zette vandaag de releasedatum op 6 juli 2018 en verklapte vast de titel.

Het vervolg zal "Ant-Man and The Wasp" gaan heten en wordt zo de eerste film waarmee Marvel door middel van de titel verwijst naar een vrouwelijke superheld. En het geeft ook aan dat we meer gaan zien van de door Evangeline Lilly gespeelde Hope van Dyne. In de eerste film kreeg ze het nieuwe prototype van het Wasp-kostuum al te zien van haar door Michael Douglas gespeelde vader. Met de toevoeging van de Ant-Man-sequel schuift Black Panther naar februari 2018 en Captain Marvel naar maart 2019.

Paul Rudd duikt volgend jaar eerst nog even op als Ant-Man in Captain America: Civil War, waarschijnlijk als onderdeel van The Avengers. Met de huidige releasedatum verschijnt Ant-Man and The Wasp tussen de volgende twee Avengers-films in, dus wie weet krijgt Rudd ook in die laatste opnieuw gezelschap van Lilly. Marvel liet verder weten in mei, juli en november van 2020 drie nog tittelloze films uit te brengen.