Andy Serkis verfilmt Animal Farm

Geplaatst: door de redactie

Als je Gollum en zowel hele grote als hele intelligente apen hebt gespeeld in respectievelijk King Kong en Rise of the Planet of the Apes, is Animal Farm eigenlijk wel een logisch vervolg... Al draait het beroemde boek van George Orwell natuurlijk niet bepaald om de dieren, maar meer om politiek en machtsspelletjes.

Serkis heeft plannen om met het boek aan de slag te gaan, zo liet hij THR weten. "We hebben een frisse nieuwe kijk op het werk," vertelt de aanstaand regisseur die op de set van The Hobbit voor Peter Jackson al als second unit director fungeerde. "We gaan zeker gebruik maken van performance capture, maar het wordt een mix van filmstijlen om het verhaal tot leven te brengen." De film is behalve het volwaardige regiedebuut van Serkis ook het debuut van zijn performance capture-studio in Londen, The Imaginarium. 

Animal Farm vertelt het allegorische, satirische verhaal van de opkomst van Stalin gespiegeld in de situatie op een boerderij, waar een machtsgeil varken dat Napoleon heet meer ambities heeft dan modder-worstelen en als knakworst eindigen. Het leverde in de jaren '50 al een animatiefilm op, die je wellicht bij Geschiedenis voorgeschoteld kreeg. Serkis kiest vooral voor een familiefilm, en zal niet al te diep op de politiek ingaan. "Het wordt fabel-achtig en gericht op familie." Hoe je de politiek links kunt laten liggen, is niet helemaal duidelijk, maar in de handen van Serkis wordt het in ieder geval een film die er bijzonder uit zal zijn. En ja, mogelijk zal hij zelf ook weer in een mo-cap pak kruipen, al richt hij zich vooral op de regie.