Andy Serkis regisseert The Jungle Book voor Warner Bros

Geplaatst: door de redactie

Ron Howard is out, Andy Serkis is in. Volgens The Hollywood Reporter neemt de motion-capture specialist uit Lord of The Rings de regie van de live action adaptatie The Jungle Book over van de eerder genoemde Rush-regisseur.

De film is uiteraard gebaseerd op het werk van Rudyard Kipling over weeskind Mowgli die opgroeit in de jungle. Serkis, binnenkort weer te zien als Caesar in Dawn of the Planet of the Apes, regisseerde nog nooit eerder een speelfilm, maar deed al wel wat second unit werk voor Peter Jackson op de set van de Hobbit-films. Hij is ook als regisseur verbonden aan Animal Farm, hoewel de status van die film t.o.v. The Jungle Book nog onduidelijk is.

Om verwarring te voorkomen: het gaat hier om de Jungle Book versie van Warner Brothers, en niet om de concurrerende versie van Disney, die geregisseerd wordt door Jon Favreau (Iron Man) en waarvoor Idris Elba een stem verzorgt. Het is nog niet bekend of Serkis zelf een motion capture rol zal spelen in zijn versie, hoewel die kans natuurlijk wel heel erg groot is.