Andy Serkis belooft duistere Jungle Book

Geplaatst: door de redactie

Jon Favreau's The Jungle Book was enorm succesvol aan de box office en Disney heeft dan ook al een sequel in ontwikkeling. De grote vraag is dan wat Warner Bros. gaat doen met hun eigen versie die onlangs werd uitgesteld tot 2018.

Volgens mo-cap specialist Andy Serkis (The Lord of the Rings, King Kong, Tintin), die met de film zijn debuut maakt als regisseur, zal zijn adaptatie zich met een meer duistere toon gaan richten op een wat volwassener publiek. Serkis omschrijft de film als "quite dark and scary" en meer in lijn met de recente Planet of the Apes-films, waarvoor hij motion capture werk verichtte. Disney's Jungle Book-adaptatie kreeg in Amerika een PG-rating (parental guidance), terwijl Serkis' versie zal gaan voor een PG-13.

Jungle Book: Origins zoals de film voluit heet zal op 18 oktober 2018 in de bios verschijnen. Rohan Chand (Bad Words) geeft gestalte aan Mowgli en Serkis zelf speelt Baloo de beer. De cast bestaat verder nog uit Benedict Cumberbatch (Shere Khan), Christian Bale (Bagheera) en Cate Blanchett (Kaa).