Andrew Garfield in de nieuwe Scorsese

Geplaatst: door de redactie

Andrew Garfield (The Social Network) staat momenteel op de set van blockbuster to be The Amazing Spider-Man 2, maar volgens Variety heeft hij zijn volgende project ook al te pakken: hij zal naast Ken Watanabe (The Last Samurai) te zien zijn in Martin Scorsese’s Silence.

Martin Scorsese (Hugo) heeft Silence al geruime tijd in de pijplijn zitten, maar nu lijkt de productie steeds dichterbij te komen. Vorige maand werd namelijk ook bekend gemaakt dat de financiering voor het project rond is. De dramafilm is gebaseerd op het boek van Shusaku Endo, en gaat over een jonge Jezuïet die naar Japan wordt gestuurd om het Christendom te verspreiden en zijn oude mentor, die het geloof de rug toegekeerd zou hebben, op te zoeken. De films van Scorsese bevatten wel vaker religieuze ondertonen, maar dit lijkt er weer eentje te worden in de stijl van The Last Temptation of Christ en Kundun.

Jay Cocks (The Age of Innocence, Gangs of New York) is verantwoordelijk voor het script en de opnamen voor Silence moeten in de zomer van 2014 beginnen. Scorsese’s volgende film is The Wolf of Wall Street en die moet eind dit jaar gaan verschijnen.