Amy Adams - con artist

Geplaatst: door de redactie

Amy Adams is een keer niet gecast als brave non, mierzoete prinses of vriendin-van-de-Muppets, maar als con artist ofwel professioneel oplichter in de nieuwe film van David O. Russell. Werktitel: American Bullshit.

O. Russell, die eerder met Adams samenwerkte in The Fighter met Mark Wahlberg en Christian Bale, zag zich onlangs gedwongen laatstgenoemde te vervangen door Jeremy Renner, omdat Bale te druk is met zijn verplichtingen voor Terence Malick. Daarnaast was hij nog op zoek naar een vrouwelijke hoofdrol, die hij nu in Adams gevonden lijkt te hebben. 

Het actiedrama American Bullshit, dat tegen de release waarschijnlijk een andere titel zal krijgen, draait om oplichter Mel Weinberg (Bradley Cooper), die gepakt wordt door een gedreven FBI-agent (Renner) en een 'simpele' keuze krijgt: de bak in, of meehelpen met een grote zaak rond diverse dubieuze zakenmaken en corrupte congresleden. Adams heeft de rol van Maxine 'Max' Gardner gekregen, de vriendin en partner-in-crime van Weinberg. 

Filmen moet volgend jaar beginnen, Adams zal eerst nog opdraven als Lois Lane in de nieuwe Superman, Zack Snyder's Man of Steel. Ook gaan er geruchten over een vervolg op Enchanted... 

(VIA)