Amsterdamfilm van Woody Allen?

Tags: Woody Allen

Geplaatst: door de redactie

Na zijn veel odes aan New York en de enkele jaren terug ingezette tour langs Europese wereldsteden (Londen, Parijs, Barcelona, Rome), besloot Woody Allen onlangs terug te keren naar de VS - voor een film in New York & San Francisco. Maar nu schijnt de neuroot die altijd de neuroot speelt zijn zinnen gezet te hebben op onze hoofdstad. 

Dan moet gemeente Amsterdam echter wel over de brug komen met veertien miljoen euro. Dat heeft Allen in een interview met persbureau Novum laten weten. En "dat is goedkoop, een gemiddelde film kost veertig tot vijftig miljoen". Voor dat geld krijgt Amsterdam dan ongetwijfeld wel een hele woonboot aan interessante sterren (kijk maar eens naar de cast van To Rome With Love, die overigens deels door de stad Rome betaald werd) die dat bedrag doorgaans al voor zichzelf opeisen, maar "voor mij vrijwel gratis werken." 

We zijn benieuwd hoe zijn personages De Wallen zouden ervaren. We nemen een voorschot op het script: een nerveuze, snelpratende en dromerige Jood en zijn vele seksuele, intellectuele en neurotische uitingen in een haastige, urbane omgeving. Het had, eigenlijk, iedere stad kunnen zijn... Eerst maar eens uitkijken naar To Rome With Love en het project dat daarop volgt.

*UPDATE: 'Amsterdam wil niet'

Amsterdam vanuit wat we vermoeden de lucht is

(VIA)