Alden Ehrenreich is nieuwe Han Solo

Geplaatst: door de redactie

Er is nog geen officiele melding vanuit het Disney-kamp, maar Deadline en THR weten al te melden Alden Ehrenreich gecast is als een jonge Han Solo in de tweede Star Wars spin-off / prequel. De film verschijnt mei 2018 in de bioscoop.

De 26-jarige Amerikaan is bekend van rollen in onder meer Hail, Caesar! en Beautiful Creatures. Verder was hij te zien in films als Stoker en Blue Jasmine en werkte hij twee keer met Francis Ford Coppola aan Twixt en Tetro. In de race om de rol die bekend werd gemaakt door Harrison Ford op zich te nemen liet Ehrenreich onder meer Taron Egerton en Jack Reynor achter zich. De Han Solo-film wordt geregisseerd door het duo Phil Lord en Chris Miller, eerder succesvol met 21 / 22 Jump Street en de Lego Movie.

Verder weten we niet veel over de film, behalve dan dat ook Chewie zijn opwachting zal maken en dat Lawrence Kasdan (The Empire Strikes Back, The Force Awakens, Raiders of the Lost Ark) het script heeft geschreven. Kasdan treedt ook aan als producent. De titel zou mogelijk Han Solo: A Star Wars Story worden om in lijn te blijven met de eerste spin-off Rogue One, die eind dit jaar in de bios verschijnt.