Affleck(s) en Damon werken weer samen

Geplaatst: door de redactie

Ben Affleck en Matt Damon hebben weer een nieuw project gevonden waaraan ook de jongere van de Affleck broers zal meewerken: Casey Affleck zal de hoofdrol spelen in het door Ben en Matt geproduceerde Race to the South Pole.

De film speelt zich af rond het jaar 1900 en vertelt het waargebeurde verhaal van Robert Falcon Scott die een Noorse concurrent probeert te verslaan in een poging om zo snel mogelijk de nog onbekende zuidpool te bereiken. De film wordt geschreven door Peter Glanz en Casey Affleck zal de rol van Robert Falcon Scott vertolken. Casey Affleck werkte al eerder met broer Ben aan Gone Baby Gone en acteerde ook naast Matt Damon in films als Gerry, Good Will Hunting (foto onder) en de Ocean’s-serie.

Damon en de Afflecks hopen ook nog steeds de biopic over gangster Whitey Bulger te maken. Daarvoor zou Ben Affleck als regisseur een script van Terence Winter (The Sopranos, Boardwalk Empire) verfilmen met Matt Damon (als Bulger) en Casey Affleck in de hoofdrollen. Whitey Bulger was een misdaadbaas uit Boston die de basis vormde voor Jack Nicholsons personage in The Departed. Ook Ben Affleck zelf zal mogelijk een rol spelen in de film.

(VIA)