Adele komt vrijdag met Skyfall-single

Geplaatst: door de redactie

Over enkele dagen is het Global James Bond Day en zangeres Adele laat weten dat we op die dag de gloednieuwe titelsong voor Skyfall kunnen verwachten. Op vrijdagochtend 5 oktober trapt ze de dag af met de première van de nieuwe single.

"Ik was wel wat huiverig toen ik door Paul Epworth gevraagd werd samen met hem de themesong van Skyfall te doen", laat de zangeres weten. "Je staat toch direct in de spotlights en er komt heel wat druk bij het schrijven van een Bond-nummer kijken. Maar ik was op slag verliefd op het script en Paul had al wat interessante ideeën voor het nummer."

Uiteindelijk viel het de 24-jarige zangeres enorm mee. "Het was eigenlijk een soort no brainer, kostte veel minder moeite dan ik aanvankelijk dacht. Het moment dat we de strijkers opnamen, was één van meest trotse momenten van mijn leven. Wanneer ik straks 60 ben dan kam ik mijn haar naar achteren en zal op zeker opscheppen dat ik ooit een Bond girl was, haha."

Het exacte tijdstip waarop het nummer te horen zal zijn is - hoe kan het ook anders - 0.07 uur. Voor ons betekent dat echter 1.07 uur, aangezien het tijdsverschil met Engeland zestig minuten bedraagt. De première zal plaatsvinden op home.adele.tv, waar al een klok aan het terugtikken is. Ook de officiële coverart is inmiddels vrijgegeven en Adele zelf twitterde onlangs de onderstaande foto vanuit de “booth set”. Bekijk hieronder beide foto’s!

UPDATE: Beluister nu alvast 90 seconden van het nummer.

Ook de officiële videoblogs van Skyfall gaan gewoon door. Bekijk hoe cinematograaf Mike Valentine (die voor Roger Deakins het onderwaterwerk op zich neemt) vertelt over het schieten van scènes in een watertank in Pinewood Studio’s. In de tijd van Thunderball moesten de duikers nog communiceren met enkel handgebaren, maar dat is nu gelukkig wel even anders….