Actie doet het goed in de Nederlandse bioscopen

Ondanks, of juist dankzij, de bloedhitte van de afgelopen dagen, kenden de Nederlandse bioscopen een redelijk weekend. Waarbij vooral actiefilms in de smaak vielen bij het Nederlandse publiek.

The Expendables 2 was afgelopen dagen veruit de best bezochte film in Nederland. De 102 minuten durende geweldseruptie met onder meer Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger, Bruce Willis, Jason Statham, Jean-Claude van Damme en CHUCK NORRIS, stootte met een omzet van bijna een half miljoen euro The Dark Knight Rises van de eerste plaats. Het slot van de Batman-trilogie van Christopher Nolan vinden we, na vier weken op 1, wel terug op de tweede plaats.

Die plek was vorige week nog voor Total Recall (foto boven), maar de remake van de klassieker van Paul Verhoeven zakte naar plek vijf. Het vierde deel uit de Step Up-reeks blijft het ook nog steeds goed doen, het handhaaft zich op de derde plek. De eveneens vierde aflevering uit de Ice Age-franchise behield de vierde plaats, al zijn de verschillen tussen de nummers drie, vier en vijf van de lijst te verwaarlozen.

De enige andere nieuwe film in de top 10 deze week is ParaNorman, dat de rijen sluit. Na vijf maanden lijkt ook Intouchables, dat vandaag zijn miljoenste bezoeker verwelkomde, de beste tijd in de Bios Top 10 te hebben gehad. De Franse feel good movie zakte naar plekje negen. De complete top tien vind je in de rechterkolom.

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.