Achter de schermen bij SNL met trailer voor Live From New York!

Geplaatst: door de redactie

Saturday Night Live is in Amerika een instituut geworden en onlangs vierde het sketchprogramma haar veertigste verjaardag. SNL is één van de meest iconische programma's ooit en de documentaire Live From New York! moet ons een kijkje gunnen achter de schermen bij de show die enkele van de grootste komische acteurs uit de geschiedenis voortbracht. Bekijk de trailer.

En om welke acteurs gaat het dan? Onder meer Eddie Murphy, Will Ferrell, Bill Murray, Mike Myers, Chevy Chase, Chris Farley, Dan Aykroyd en Adam Sandler maakten allemaal uit ooit deel uit van de cast. Voor veel van hen betekende SNL de grote doorbrak en een opstap naar een filmcarrière. Meer recentelijk lanceerde SNL populaire komieken als Andy Samberg, Bill Hader, Kristen Wiig, Tina Fey en Amy Poehler. En dat allemaal onder begeleiding van superproducer en SNL-godfather Lorne Michaels.

SNL is al veertig jaar lang een show met live sketches. Elke aflevering wordt binnen een week geschreven omdat er op zaterdagavond simpelweg altijd iets klaar moet zijn om live uit te zenden. Sommige sketches bleken zo succesvol dat ze uiteindelijk een eigen speelfilm kregen; denk aan The Blues Brothers, Wayne's World en Coneheads. De docu is gemaakt met behulp van veel van de eerdergenoemde SNL-iconen, maar het is nog onduidelijk of en wanneer hij naar Nederland komt.