Aaron Paul in nieuwe Nick Hornby-film

Geplaatst: door de redactie

Emile Hirsch is out, Aaron Paul is in. De Breaking Bad-acteur voegt zich bij de cast van A Long Way Down, naar een roman van Nick Hornby (High Fidelity, About A Boy).

De film (nu nog boek) is een zwarte komedie die draait om vier mensen die elkaar tegenkomen op oudejaarsavond wanneer ze allemaal op dezelfde locatie zelfmoord willen plegen. Paul speelt een pizzabezorger die gedumpt is door zijn vriendin waarvoor hij ooit een muzikale carrière opgaf. Pierce Brosnan, Toni Collette en Imogen Poots maken het kwartet compleet. De regie wordt gedaan door Pascal Chaumeil, een Franse regisseur die in het verleden ook meerder malen second unit werk deed voor Luc Besson.

Aaron Paul kreeg de afgelopen jaren goede kritieken voor zijn rol naast Bryan Cranston in Breaking Bad en won in 2008 een Emmy voor zijn werk aan die serie. Sindsdien wordt hij steeds vaker gevraagd voor grotere producties, zelfs voor onder meer voor een rol in de volgende Die Hard die uiteindelijk ging naar Jai Courtney. De productie van A Long Way Down begint volgende maand in Londen.