Filmpjekijken TV: Interview Onder het Hart

Geplaatst: door de redactie

Vanaf vandaag kun je in de Nederlandse bioscopen naar Onder het Hart. Een door Nicole van Kilsdonk geregisseerd en door Peer Wittenbols geschreven liefdesdrama met Kim van Kooten, Koen de Graeve en Lies Visschedijk in de voornaamste rollen. Afgelopen vrijdag ging Filmpjekijken TV langs bij Van Kilsdonk, De Graeve en Van Kooten voor een interview. Lees snel verder.

Onder het Hart, waarvan je hier onze recensie leest, vertelt over de 37-jarige biologe Masha (Van Kooten) die in de vlindertuin waar zij werkt de net gescheiden, tien jaar oudere huisarts Luuk (De Graeve) tegen het lijf loopt. De twee vallen als een blok voor elkaar.

Een verliefdheid die niet alleen henzelf overvalt, ook de twee tienerdochters van Luuk hebben er moeite mee. Desondanks besluiten Masha en Luuk samen een leven op te bouwen. Maar dan blijkt hij ernstig ziek en komen alle verhoudingen op scherp te staan.

In onderstaand videointerview doen regisseur Van Kilsdonk en hoofdrolspelers Van Kooten en De Graeve uit de doeken waarom zij zo ongelooflijk trots zijn op dit liefdesdrama uit de pen van scenarist Peer Wittenbols.