Filmpjekijken TV: Interview Mees Kees Op De Planken

Geplaatst: door de redactie

Sinds vorige week kun je in de Nederlandse bioscopen naar de derde - en naar verluidt laatste - film over invalmeester Kees. Filmpjekijken TV ging langs bij hoofdrolspelers Willem Voogd, Felix Osinga, Brent Thomassen, Sanne Wallis de Vries en regisseur Barbara Bredero.

In Mees Kees Op De Planken voert de klas van Mees Kees (Voogd) een door schoolhoofd Dreus (Wallis de Vries) geschreven toneelstuk op. Maar dat stuk is saai en oubollig, dus geven Mees Kees, Tobias (Osinga), Sep (Thomassen en alle andere klasgenootjes een geheel eigen draai aan het verhaal.

Maar dan komt ineens juffrouw Sanne (Vivienne van der Assem) terug van haar zwangerschapsverlof en wordt Mees Kees voor de kleuterklas gezet. Ondertussen wacht groep acht ook de citotoets, terwijl Mees Kees zelf ook zijn eindtoets moet maken om zichzelf echt meester te mogen noemen.

Filmpjekijken TV sprak met Voogd, Osinga, Thomassen, Wallis de Vries en Bredero over de laatste van drie films naar de jeugdboeken van Mirjam Oldenhave. Maar zijn de avonturen van misschien wel de leukste meester van Nederland wel echt voor het laatst te zien?