Filmpjekijken TV: Interview Interstellar

Geplaatst: door de redactie

Wanneer de regisseur van films als Memento, The Prestige, Inception en The Dark Knight Rises met een nieuw werkstuk komt, dan maakt dat sowieso al nieuwsgierig. Helemaal wanneer dat project ook nog eens maanden- en maandenlang één groot mysterie blijft en steeds ietsje meer bekend wordt. Vanaf morgen kunnen we eindelijk naar Interstellar, de nieuwe film van Christopher Nolan. Bekijk een videointerview met Matthew McConaughey, Anne Hathaway en Jessica Chastain.

"Eén van de drie belangrijkste redenen dat ik aan deze film mee wilde werken, was Chris Nolan", zegt comeback kid McConaughey, die volgens onze recensent Bart de Bruijn een "absolute topprestatie" levert als hoofdpersoon Cooper, in onderstaand interview.

Lees ook: Recensie Interstellar

Ook Chastain, die gestalte geeft aan Murph in de film, wilde graag werken met Nolan. "Ik ben een groot fan van hem, al zijn films zijn fantastisch. Toen ik gebeld werd dat hij interesse in mij had voor een rol, was ik direct enthousiast."

Anne Hathaway werkte al eerder met Nolan voor The Dark Knight Rises en had aan een half woord genoeg. "Chris vertelde dat ie bezig was met een nieuw project, dat wekte direct mijn interesse. Toen ik vervolgens het script las, wist ik zeker dat ik deze film wilde maken", blikt de actrice terug.

Bekijk hieronder het interview met de drie hoofdrolspelers die niet alleen hun waardering en respect voor Nolan uitspreken, maar ook uitleggen wat Interstellar in hun ogen zo'n interessante film maakt. Vanaf donderdag 6 november in de Nederlandse bioscopen, ook in IMAX.