Filmpjekijken TV: Interview Gone Girl

Geplaatst: door de redactie

Uitdaging: noem een slechte film van David Fincher. Nee precies, dat lukt je niet. Natuurlijk maakte de beste man wel eens een mindere film, we noemen Alien 3 en The Girl With The Dragon Tattoo - zeker wanneer je het Zweedse origineel kende. Maar echt slecht? Nee, dat nooit.

Zijn nieuwste film heet Gone Girl en past moeiteloos in het rijtje Se7en, Fight Club en The Social Network. Thrillers die je aandacht vastpakken, niet meer loslaten en je uiteindelijk vertwijfeld achterlaten. "Ben ik er dan toch ingetrapt?"

Moest de film in Nederland nog in The Maze Runner zijn meerdere erkennen qua bezoekers, in de Verenigde Staten opende Gone Girl zelfs boven verwachting goed. Veel beter dan Panic Room, tot afgelopen weekend de Fincher met het beste openingsweekend.

Gone Girl is de verfilming van de gelijknamige bestseller van Gillian Flynn, de schrijfster die in onderstaand videointerview net als acteurs Ben Affleck, Rosamund Pike, Neil Patrick Harris en Kim Dickens vertelt over de nieuwste film van David Fincher. Affleck noemt Gone Girl zelfs "een unieke filmervaring".