Filmpjekijken TV: Interview Birdman

Geplaatst: door de redactie

Met negen nominaties, en dan vooral in de belangrijkste categoriën, is Birdman de grote favoriet bij de 87e Academy Awards op zondag 22 februari. Vanaf donderdag is de tweevoudig Golden Globe winnaar - voor beste acteur in een komedie en beste scenarion - van regisseur Alejandro González Iñárritu ook (eindelijk) in de Nederlandse bioscopen te zien. Bekijk een videointerview met de regisseur en een deel van zijn cast.

Birdman, lees onze recensie, vertelt over Riggan Thomson (Michael Keaton, Batman), een ooit wereldberoemd acteur die vooral bekend was van en herinnerd wordt door zijn rol als superheld Birdman. Maar dat is alweer twintig jaar geleden, inmiddels is de loopbaan van Thompson afgegleden tot bedenkelijk niveau. Om zijn carrière - en leven - weer een beetje op de rit te krijgen, probeert hij een door hemzelf geschreven en geregisseerd toneelstuk op de planken te brengen op Broadway. Het blijkt een flinke worsteling met zijn familie (onder meer Emma Stone als zijn dochter), zijn manager (Zach Galifianakis), zijn collega-acteurs (onder meer Naomi Watts, Edward Norton en Andrea Riseborough) en zijn ego.

In onderstaand videointerview vertellen regisseur Iñárritu, de vorig weekend met een Golden Globe bekroonde hoofdrolspeler Keaton (samen op de foto hierboven) en actrices Stone en Riseborough wat het voor negen Oscars genomineerde Birdman in hun ogen nu zo bijzonder maakt. De film - één van onze 15 van de eerste drie maanden van '15 - is vanaf donderdag 22 januari te zien in de Nederlandse bioscopen. Lees hier onze recensie.