Filmpjekijken TV: The Hunger Games: Mockingjay - Part 1

Geplaatst: door de redactie

Sinds afgelopen woensdag draait het eerste deel van het derde en laatste boek van de boekenreeks The Hunger Games in de bioscoop: The Hunger Games: Mockingjay - Part 1. Bekijk hieronder interviews met een aantal van de castleden, de regisseur en één van de producenten. 

In The Hunger Games: Mockingjay - Part 1 wordt de draad weer opgepakt waar het verhaal in Catching Fire was geëindigd. Katniss (Jennifer Lawrence) is gered uit de arena, maar haar geliefde Peeta (Josh Hutcherson) is in handen van President Snow (Donald Sutherland) terecht gekomen. Terwijl Katniss dit feit probeert te verwerken en zich aan het leven in de ondergrondse basis van District 13 probeert aan te passen, wordt er tevens van haar verwacht het boegbeeld te worden van de revolutie: The Mockingjay. 

Het verhaal wat in de boeken van The Hunger Games wordt verteld is erg belangrijk volgens de makers en de castleden. Zelfs nog voordat ze wist dat het films zouden worden, zag Jennifer Lawrence het belang al in van het verhaal: "Het verhaal laat zien hoe krachtig één stem kan zijn." Ook Donald Sutherland was zich vanaf dag één bewust van de achterliggende gedachte van de boeken: "Het verhaal kan veel jongeren bereiken en hun duidelijk maken dat verandering essentieel is en vooral ook mogelijk. En het is aan hen om dit teweeg te brengen." 

Lees ook: onze recensie van The Hunger Games: Mockingjay - Part 1