Filmpjekijken TV: DiCaprio, Hill en Scorsese over The Wolf Of Wall Street

Geplaatst: door de redactie

Regisseur van en hoofdrolspelers uit het nieuwe meesterwerk van Scorsese laten zich in videointerview uit over improvisatie, schuldig voelen en loyaliteit.

Begin jaren negentig wist een groepje slimme aandeelhandelaren zich gruwelijk te verrijken over de rug van Jan met de Pet. Geleid door een zekere Jordan Belfort verdienden de belangrijkste verkopers bij handelshuis Stratton Oakmont miljoenen dollars per jaar. Het leidde tot een levensstijl vol drank, drugs en hoeren. Uiteindelijk werden Belfort en zijn kornuiten gepakt en achter tralies gezet. 

Daar schreef Belfort zijn boek The Wolf Of Wall Street. Een verhaal waartoe Leonardo DiCaprio en Martin Scorsese zich direct aangetrokken voelden. Terence Winter, meermaals bekroond als schrijver van televisieserie The Sopranos, vertaalde het boek van Belfort naar het witte doek. 

Lange tijd kregen Scorsese en DiCaprio de financiering echter niet rond. De acteur - die niet alleen de hoofdrol speelt, maar de film ook produceerde - overwoog zelfs even om met een andere regisseur aan de slag te gaan met dit project, vertelt hij in onderstaand interview.

The Wolf Of Wall Street is vanaf donderdag 9 januari in de Nederlandse bioscopen te zien.