Vijf sexy mannen van Hollywood - wat is hun geheim?

Geplaatst: door Lenneke van der...

Die cowboy van weinig woorden met zijn eeuwige shag in een mondhoek moet tegenwoordig zijn gevoelens uiten. Die geheime agent zag er goed uit, maar iets meer trouw aan één vrouw zou hem nog aantrekkelijker maken. En kon er bij die vliegende held echt geen grapje van af..?

De jaarlijkse uitgave van de "Sexiest Man Alive" van het meest gelezen Amerikaanse tijdschrift People is een interessante maatstaf voor het heersende mannelijke ideaalbeeld. Zo was in 1985 Mel Gibson de eerste nietsvermoedende hunk die de titel ontving, mede dankzij zijn rol in de onverwachte hit Mad Max. De mannen die de volgende jaren werden verkozen waren onder andere John F. Kennedy Jr., Bonds Sean Connery en Pierce Brosnan, en Brad Pitt (pré-Brangelina).

In november mogen we pas een nieuwe Sexiest Man Alive verwachten, dus we vullen de leegte graag even op. Want wie droegen de afgelopen jaren deze titel? Wat maakten deze mannen zo aantrekkelijk? En nog belangrijker: wat is hun geheim?

De man van 2008 is hard van buiten en zacht van binnen
Zijn lichaam en het verkrijgen van datzelfde lichaam is een veelgezochte term op internet. Men’s Health beschreef het complete dieet en een lijst aan workouts die Hugh Jackman tot Wolverine deed omtoverden. Het was het jaar 2000 en Hugh stond erop om voor zijn eerste grote rol in X-Men zijn eigen stunts te doen. Veel tekst had hij niet om te oefenen, dus hij riep wat rond met die klauwen en bankdrukte 150 kilo.

Er volgden twee X-Men sequels en Jackman mocht in 2006 genieten van Scarlett Johansson's voluptueuze lichaam in Woody Allen's Scoop. 2008 werd Jackman's jaar. Met nog altijd een gespierd lijf genoot hij zichtbaar van zijn hoofdrol als stoere veedrijver in het epische Australia. In november 2008 noemde People hem een triple threat omdat hij wolfachtig stoer is én kan zingen en dansen. Het feit dat hij al jaren keurig getrouwd is en twee kinderen heeft, draagt bij aan zijn liefdevolle kern binnenin dat keiharde lichaam.

De man van 2009 heeft plezier in het leven
Zijn eerste rol deed in 1984 niet direct vermoeden dat hij een grote naam zou worden in de film (of wijnindustrie). Het begin van zijn samenwerking met Tim Burton betekende echter de start van een succesvolle carrière en een reeks excentrieke filmpersonages, waaronder Willy Wonka, Raoul Duke en Jack Sparrow. Er volgden tientallen nominaties en een Golden Globe Award voor zijn rol in Sweeney Todd. Zijn vertolking van CaptainJack Sparrow op Caribische zeeën bracht Depp waarschijnlijk de meeste bekendheid en populariteit. Die rol was Depp zo op het lijf geschreven dat hij de naam van de piraat maar meteen op zijn arm liet tatoeëren.

Van wat inkt is Depp sowieso niet vies. Zo'n dertien tatoeages herinneren hem aan de namen van zijn kinderen, moeder en (oude) liefdes. Een privéleven dat hij zoveel mogelijk tracht achter de schermen te houden voor de paparazzi. Desondanks was er genoeg om over te schrijven, zoals zijn relaties met Winona Ryder, Kate Moss en Vanessa Paradis, het trashen van een hotelkamer en zijn wijngaard in Saint-Tropez. People prees in 2009 het plezier dat Depp brengt, waar hij ook gaat: 'Break out the Bordeaux, the whoopee cushions and the bangin' Keith Richards guitar solos!'

De man van 2010 heeft humor
Een mooi lichaam, zorgzaam karakter en zelfverzekerd voorkomen zijn best leuk. Veel vrouwen vinden humor echter de meest aantrekkelijke karaktereigenschap van een man. Zijn golvende buikspieren zijn een geliefde screensaver, maar het feit dat hij ons aan het lachen maakt, was in 2010 de reden voor People om Ryan Reynolds als meest sexy man te verkiezen. Na wat kleine rollen in films en series, wordt Reynolds echt bekend door de sitcom Two Guys and a Girl.

Van 1998 tot 2001 speelt hij de knappe & hilarische student Michael Bergen. Zijn doorbraak bij het grote publiek (lees: de Marvel-liefhebbers) was te danken aan zijn rol als Wade 'Deadpool' Wilson in X-Men Origins: Wolverine in 2009. In datzelfde jaar weet hij ook het vrouwelijke publiek diep in hun harten te bereiken met de romantische komedies The Proposal en Adventureland. De mate van charme die mannen met humor bezitten bewijst Reynolds met zijn zwarte boekje vol van beeldschone vrouwen. Na zijn huwelijk met niemand minder dat Esquire's Sexiest Woman Alive Scarlett Johansson, grapte hij moeiteloos Sandra Bullock, Charlize Theron en Blake Lively het bed in.

De man van 2011 heeft talent
Sex and the City-liefhebbers onder ons herinneren hem als de single smoker Jake, een piepklein rolletje in seizoen 2. Bij de rest vielen zijn mooie kop en hilariteit pas jaren later op, in komedies als Wedding Crashers, Yes Man en He's Just Not That into You. Vanaf het wereldwijde kassucces The Hangover in 2009 begonnen voor Bradley Cooper meer deuren te openen.

Zo zette hij in 2010 de slimme zet om een rol aan te nemen in twee grote films, ieder met hun eigen doelgroep: de romantische komedie Valentine's Day en als Faceman in de actiefilm The A-Team. Naast zijn ruige looks bewees hij met de hoofdrol in de thriller Limitless (2011) dat hij ook de skills in huis heeft om een meer psychologisch genre te kunnen dragen. People roemde Cooper in 2011, door naast zijn stoere uiterlijk ook te laten zien dat hij het talent heeft om een film te dragen.

De man van 2012 is trouw en bescheiden
We zagen hem dansen, strippen, schieten en nog meer dansen. Met dans begon in 2000 ook zijn carrière; kijk maar eens goed naar Ricky Martin's videoclip "She Bangs". Channing Tatum en zijn buikspieren deden ervoor al jarenlang modellenwerk en figureerden in Amerikaanse commercials. Dat hij kan dansen mocht Channing in 2006 bewijzen met zijn eerste grote rol in Step Up. Vanaf die film begonnen op internet de foto's op de duiken; Channing onder de douche, Channing op het strand, Channing zonder shirt...

Vrouwen zwijmelden weg bij zijn brede torso en zachte ogen in romantische tranentrekkers Dear John (2010) en The Vow (2012). De hoofdrol in Magic Mike bracht in 2012 voor Channing alles samen. Hij mocht én dansen én zijn kleren uittrekken én wat diepgang in de rol aanbrengen. Zo weet hij het personage Mike als een good guy neer te zetten, die ondanks zijn bizarre levensstijl als stripper een eerlijke en gevoelige kant heeft. Ook in zijn privéleven blijkt "Chan" oprecht in zijn jarenlange trouw aan zijn echtgenote actrice Jenna Dewan, zijn tegenspeelster in Step Up. People prees zijn bescheidenheid, ondanks alle media aandacht, vier Teen Choice Awards en de vele schaargeklede fotoreportages.

De man van 2013
De afgelopen jaren waren een smakelijk uiterlijk minstens zo belangrijk als een mooi innerlijk. Toch is het er voor de mannen niet makkelijker op geworden. De Moderne Man mag gevoelig zijn, maar niet bang voor een spinnetje. Hij mag dagcrème gebruiken, maar niet langer voor de spiegel bezig zijn dan een vrouw. Hij mag fit zijn, maar niet zichzelf adoreren. Waar ligt dan toch die grens? Arme mannen, ze weten bijna niet meer waar ze goed aan doen. Maar wat een blik op de laatste vijf meest sexy mannen leert, is dat deze Sexiest Men Alive vooral deden wat ze leuk vonden. Terwijl ze bezig waren met plezier maken en het beste in zichzelf naar boven te halen, kwam People om de hoek kijken. Want de allermooisten zijn gewoon zichzelf.