Vijf niet te missen films in augustus

Geplaatst: door de redactie

Net als in 2015 presenteren we je iedere eerste maandag van de maand een overzicht van de vijf volgens ons meest in het oog springende releases die maand. Oftewel: welke vijf films mag je eigenlijk niet missen in augustus? Bij de laatste schifting uit het aanbod voor de komende vier weken vielen Chronic, Bad Moms, Equals, The Shallows en Kubo and the Two Strings als laatsten af en kozen we uiteindelijk voor deze vijf.

The Secret Life of Pets
Premièredatum: 3 augustus 2016

Wie? Stemmen van Louis C.K., Kevin Hart, Ellie Kemper, Lake Bell en Albert Brooks. Regie: Chris Renaud en Yarrow Cheney.

Wat? Wat spoken huisdieren uit wanneer de baasjes van huis zijn? In The Secret Life of Pets (Huisdierengeheimen heet de Nederlands gesproken versie) volgen wij de hilarische avonturen van de trouwe terriër Max, de slome kat Chloë, het snoezige dwergkeeshondje Gidget, mopshond en lady-killer Mel, de knorrige bastaard Duke, de onnozele cavia Norman en het schattige maar gestoorde konijntje Snowball.

Waarom? Ruim een jaar geleden zagen we voorafgaand aan de première van Minions de eerste trailer voor The Secret Life of Pets. Dat was een welgekozen moment, deze animatieiflm is namelijk van dezelfde makers als de Despicable Me- en Minions-films. Was dat op zich al voldoende om onze interesse te wekken, de headbangende poedel aan het eind van die eerste trailer maakte het wat ons betreft helemaal af. Na dertien maanden geduld is het dan eindelijk zover.

Suicide Squad
Premièredatum: 4 augustus 2016

Wie? Jared Leto, Margot Robbie, Will Smith, Viola Davis en Joel Kinnaman. Regie: David Ayer.

Wat? Het voelt goed om slecht te zijn... Stel een team samen van ‘s werelds meest gevaarlijke, gevangen genomen Super Schurken en geef ze de meest geavanceerde wapens die er beschikbaar zijn. Stuur ze vervolgens op een missie om een onbekende, onoverwinnelijke entiteit te verslaan. U.S. intelligence officer Amanda Waller (Viola Davis heeft besloten dat alleen een in het geheim opgesloten groep wanhopige, afschuwwekkende misdadigers, die niets te verliezen hebben, volstaat. Echter, wanneer zij ontdekken niet geselecteerd te zijn om te slagen, maar enkel om hun schuld in te lossen (falen is onvermijdelijk), is het de vraag of de Suicide Squad tijdens een poging zal sterven, of dat het vanaf nu ieder voor zich wordt. 

Waarom? Nadat hij voor films als Training Day, S.W.A.T. en The Fast and the Furious het scenario schreef, legde David Ayer zich met veel succes toe op het regisseren van bikkelharde, vaak door hem zelf gepende, actiefilms als Street Kings, End of Watch, Sabotage en Fury. Voor Suicide Squad kon Ayer putten uit bestaand bronmateriaal, de opvallende personages in deze film komen namelijk uit de comics van DC. En hoewel enkele van de vorige DC-films je tijd en geld niet waard waren, hebben we er alle vertrouwen in dat het materiaal bij Ayer in goede handen is.

Café Society
Premièredatum: 11 augustus 2016

Wie? Steve Carell, Jesse Eisenberg, Blake Lively en Kristen Stewart. Regie: Woody Allen.

Wat? New York, de jaren ’30. Terwijl hij steeds meer moeite heeft met het omgaan met zijn kibbelende ouders, zijn gangster-broer (Corey Stoll) en de juwelenwinkel van de familie, verlangt Bobby Dorfman (Eisenberg) naar verandering van omgeving. En dus besluit hij zijn geluk in Hollywood te gaan beproeven. Hij gaat aan de slag als loopjongen voor zijn oom (Carell), een machtige agent voor filmsterren. Hij wordt al snel verliefd, maar helaas heeft het meisje (Stewart) al een vriend. Bobby neemt genoegen met een vriendschap - tot de dag dat ze bij hem voor de deur staat om te vertellen dat haar vriend het net heeft uitgemaakt. Bobby’s leven neemt plotseling een flinke wending, en dan ook nog eens een heel romantische.

Waarom? Een film van Woody Allen is vrijwel altijd de moeite waard. Die zin typten we vorig jaar augustus ook al, de Amerikaanse filmmaker brengt namelijk iedere zomer een nieuw werkstukje uit. Hoewel zijn laatste twee Magic in the Moonlight (2014) en Irrational Man (2015) niet tot Allens beste werk gerekend mogen worden, waren het ook zeker geen misperen. Voor Café Society zijn onze verwachtingen hooggespannen, omdat hoofdrolspelers Stewart en Eisenberg in American Ultra al blijk gaven van een prettige chemie. Voeg daarbij wat maffia-invloeden en het Hollywood van de jaren dertig en wij zijn eigenlijk al verkocht.

War Dogs
Premièredatum: 18 augustus 2016

Wie? Jonah Hill, Miles Teller en Ana de Armas. Regie: Todd Phillips.

Wat? Gebaseerd op waargebeurde feiten, volgt War Dogs twee bevriende twintigers, (Hill en Teller) die in Miami wonen tijdens de eerste oorlog in Irak. Ze proberen winst te maken met een nog vrij onbekend initiatief van de overheid; kleine ondernemingen kunnen bieden op contracten van het Amerikaanse leger. Ze beginnen klein, maar al snel lopen de bedragen op en nemen zij het er goed van. Het duo krijgt het wel heel heet onder de voeten, wanneer ze op het punt staan een deal van driehonderd miljoen dollar te sluiten om het Afghaanse leger te bewapenen. Een deal die ze in contact brengt met een paar zeer verdachte partijen, niet de meest onbelangrijke hiervan is de Amerikaanse overheid.

Waarom? "Van de maker van de The Hangover Trilogy", valt te lezen op de poster van deze actiekomedie. Nu was de eerste The Hangover-film natuurlijk een absolute topper in het genre, de twee vervolgfilms vielen ons toch behoorlijk tegen. Gelukkig heeft regisseur Todd Phillips meer geslaagde komedies op zijn palmares die ons ervan overtuigden War Dogs op te nemen in dit lijstje. Wat dacht je van Road Trip, Starsky & Hutch, Old School en Due Date? Met Miles Teller en Jonah Hill strikte Phillips bovendien twee van de grappigste acteurs van hun generatie in een too good to be true verhaal. Wij zijn daardoor in ieder geval meer dan benieuwd naar deze film.

Ben-Hur
Premièredatum: 25 augustus 2016

Wie? Jack Huston, Toby Kebbell, Morgan Freeman, Rodrigo Santoro en Marwan Kenzari. Regie: Timur Bekmambetov.

Wat? Ben-Hur vertelt het meeslepende verhaal van Judah Ben-Hur (Jack Huston), een prins die vals wordt beschuldigd van verraad door zijn geadopteerde broer Messala (Toby Kebbell), een officier in het Romeinse leger. Beroofd van zijn titel en gescheiden van zijn familie en de vrouw waarvan hij houdt (Nazanin Boniadi), wordt Judah gedwongen tot slavernij. Hij keert na jaren op zee terug naar zijn vaderland op zoek naar wraak, maar in plaats daarvan vindt hij verlossing.

Waarom? "Is dan niets meer heilig", horen we sommigen van jullie al mompelen. Een terechte vraag, want is het nou écht nodig een remake te maken van een zeer geslaagde, en bovendien met Oscars overladen, film? Je zou geneigd zijn 'nee' te zeggen, maar tóch zijn we best nieuwsgierig naar wat de Russische regisseur Timur Bekmambetov (Night Watch, Day WatchWanted, Abraham Lincoln: Vampire Hunter) er ruim 55 jaar na het origineel, met alle technische hulpmiddel van nu, van gemaakt heeft. Als Nederlanders zijn we daarnaast natuurlijk zo trots als een pauw op onze landgenoot Marwan 'Chico' Kenzari, die de rol van de Romeinse officier Druses in deze remake bemachtigde. Daarmee treedt hij in de voetsporen van niemand minder dan Terence Longdon, die dat personage in het origineel uit 1959 gestalte gaf.