Vijf niet te missen films in april

Geplaatst: door de redactie

Net als in 2015 presenteren we je iedere eerste maandag van de maand een overzicht van de vijf volgens ons meest in het oog springende releases die maand. Oftewel: welke vijf films mag je eigenlijk niet missen in april? Uit het aanbod voor de komende vier weken, waarin bijvoorbeeld ook nog Triple 9, Kung Fu Panda 3, The Boss en Mother's Day verschijnen, kozen we uiteindelijk voor deze vijf.

The Huntsman: Winter's War
Premièredatum: 7 april 2016

Wie? Charlize Theron, Emily Blunt, Chris Hemsworth, Jessica Chastain, Nick Frost en Sam Claflin. Regie: Cedric Nicolas-Troyan.

Wat? Na de dood van haar zus schakelt de jonge ijskoningin Freya (Emily Blunt) haar soldaten in om de magische spiegel voor haar te bemachtigen. Ze ontdekt dat Ravenna (Theron) tot leven kan worden gewekt met de duistere magie van de spiegel en samen blijken ze machtiger te zijn dan de meest sinistere krachten die het land ooit hebben bedreigd.

Waarom? Ten opzichte van voorloper Snow White and the Huntsman moesten zowel hoofdrolspeelster Kristen Stewart als Rupert Sanders het veld ruimen. Deze tweede film heeft niets meer met Sneeuwwitje te maken namelijk, dus dat maakte de rol van Stewart overbodig. Met Emily Blunt en Jessica Chastain krijgen we daarvoor twee prima actrices in de plaats. De nieuwe regisseur Cedric Nicolas-Troyan was bij de eerste film verantwoordelijk voor de visuele effecten, dus ook daarmee zit het ook bij Winter's War vast snor.   

The Jungle Book
Premièredatum: 14 april 2016

Wie? Neel Sethi en stemmen van onder meer Scarlett Johansson, Idris Elba, Christopher Walken en Bill Murray. Regie: Jon Favreau.

Wat? The Jungle Book is een gloednieuwe live-actionfilm over Mowgli (nieuwkomer Sethi), een mensenjong dat opgroeit bij een wolvenroedel. Mowgli voelt zich niet langer thuis in de jungle wanneer de angstaanjagende Shere Khan (stem van Elba), de tijger die zichtbaar getekend is door de mens, bezweert alles te elimineren wat hij als een bedreiging ziet. Als Mowgli de enige plek die hij kent moet verlaten, begint hij aan een fascinerende reis op zoek naar zichzelf. In gezelschap van zijn strenge mentor, panter Bagheera (stem van Ben Kingsley), en de zorgeloze beer Baloo (stem van Murray) komt hij onderweg junglebewoners tegen die nu niet bepaald het beste met hem voorhebben. Kaa (stem van Johannsson), probeert het mensenjong te hypnotiseren met haar verleidelijke blik en stem, en koning Louie (stem van Walken), probeert Mowgli het geheim te laten prijsgeven. Het geheim van de ongrijpbare en dodelijke rode bloem: vuur.

Waarom? Wie is het er niet mee opgegroeid, de alweer uit 1967 stammende heerlijke animatiefilm Jungle Book? Filmstudio Disney is echter al een tijdje bezig met het remaken van enkele klassiekers uit het portfolio, waaronder deze live-action vertelling naar het beroemde boek van Rudyard Kipling. Met regisseur Favreau (Iron Man, Chef) aan het stuur en een prima stemmencast, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Oh, oobee doo, I wanna be like yoo-hoo-hoo.

Monsieur Chocolat

Premièredatum: 21 april 2016

Wie? Omar Sy, James Thierrée, Clotilde Hesme en Olvier Gourmet. Regie: Roschdy Zem.

Wat? Het waargebeurde verhaal van de legendarische Franse clown Chocolat (Sy), de eerste zwarte circusartiest die uitgroeit tot een beroemdheid in de tijd van de belle époque in Parijs. Samen met zijn partner, de clown Footit (Thierrée), beleeft hij weergaloze successen. Maar kan hij omgaan met de valkuilen van de roem, de vele vrouwen en het snelle geld? Het vergeten verhaal van een buitengewoon man.

Waarom? Sinds zijn grote doorbraak met Intouchables heeft ook Hollywood de Franse acteur Omar Sy ontdekt, maar dat betekent niet dat hij verloren is voor de Franse cinema. Waar hij in 2012 de eerste zwarte acteur was die een César, zeg maar de Franse Oscar, voor beste acteur in ontvangst mocht nemen, geeft hij in deze biopic gestalte aan de eerste zwarte circusartiest in Frankrijk. In eigen land was Monsieur Chocolat alweer een groot succes, binnen een maand zagen bijna twee miljoen Fransen de film.

Hardcore Henry

Premièredatum: 21 april 2016

Wie? Sharlto Copley, Haley Bennett, Tim Roth en Danila Kozlovsky. Regie: Ilya Naishuller.

Wat? Je herinnert je niks. Misschien vooral omdat je net door je vrouw bent teruggebracht uit het land der doden. Ze zegt je dat je naam Henry is. Eén groot verschil: je bent nu een cyborg. Amper vijf minuten later word je onder vuur genomen en zie je hoe je vrouw (Bennett) gekidnapt wordt. Om haar te bevrijden moet je de strijd aangaan met Akan (Kozlovsky), de leider van een meedogenloos leger huurlingen, die de ultieme macht wilt grijpen. Bovendien bevind je je in Moskou, een stad waar je niemand kent en iedereen het op jou gemunt lijkt te hebben. Iedereen, behalve de mysterieuze Jimmy (Copley). Veel geluk Henry; het ziet er naar uit dat je het nodig zult hebben.

Waarom? Wie graag first person shooter games speelt, móet naar Hardcore Henry. De film is gedraaid vanuit het perspectief van de camera, waardoor de cameraman dus eigenlijk de hoofdpersoon is je die first person shooter beleving krijgt. We zullen niet al te veel verklappen, doe gewoon je gordels om en beleef deze doldwaze achtbaanrit. Want dat is het, Hardcore Henry is één van de meest originele en onconventionele actiefilms in lange tijd.

Captain America: Civil War
Premièredatum: 28 april 2016

Wie? Chris Evans, Robert Downey Jr., Scarlett Johansson en Jeremy Renner. Regie: Anthony Russo en Joe Russo.

Wat? In Marvel’s Captain America: Civil War zien we Steve Rogers als leider van het nieuw samengestelde Avengers team met het doel om de mensheid te beschermen. Maar na weer een incident waarbij de Avengers betrokken zijn, grijpt de overheid in. Ze zet het team onder politieke druk waardoor ze onder toezicht van een gecontroleerd beleid te werk moeten gaan. Deze nieuwe situatie verdeelt The Avengers in tweeën: het ene team wordt geleid door Steve Rogers en zijn wil om met The Avengers de mensheid te beschermen zonder de bemoeienis van de overheid. Daar tegenover staat Tony Stark met zijn verrassende beslissing om de overheid te steunen. Kies een kant!

Waarom? Na het toch wat tegenvallende Avengers: Age of Ultron moeten de broers Russo met Civil War ons vertrouwen in de superheldenstal van Marvel terugwinnen. De synopsis van de derde film rond Captain America belooft in ieder geval veel vuurwerk. Hoe die strijd verloopt? Geen idee, maar we zijn - wellicht tegen beter weten in - wél benieuwd.