Vijf films op TIFF die een Nederlandse release moeten krijgen

Geplaatst: door Isabeau van Halm

Op het Toronto International Film Festival zijn dit jaar ruim vierhonderd films te zien, maandag las je al onze top 10. Lang niet alle vertoonde film op TIFF hebben echter een Nederlandse release. Dit zijn vijf films waarvan we in ieder geval hopen dat ze binnenkort wél in de Nederlandse bioscopen te zien zullen zijn.

Legend

Wie?
Tom Hardy en Emily Browning.

Wat?
De identieke tweeling Reggie en Ronnie Kray, twee van de meest beruchte criminelen in de Britse geschiedenis, heersen over de onderwereld in de jaren zestiger Londen.

Waarom?
Fan van Tom Hardy? Dan kan je met deze film je hart ophalen, gezien beide hoofdrollen door hem vertolkt worden. Het zal hoe dan ook fascinerend zijn om te zien hoe Hardy de rollen op zich neemt.

Trumbo

Wie?
Bryan Cranston, Helen Mirren en Elle Fanning.

Wat?
De succesvolle carrière van scenarioschrijver Dalton Trumbo komt tot een einde wanneer hij op een zwarte lijst wordt gezet in de jaren veertig omdat hij communist is.

Waarom?
Na Breaking Bad kunnen we geen genoeg krijgen van Bryan Cranston. We kijken dan ook erg uit naar zijn nieuwe film Trumbo.

Room

Wie?
Brie Larson, Jacob Tremblay en Joan Allen.

Wat?
Jack weet niets van de wereld behalve de kamer waar hij in is opgegroeid. Wanneer hij vijf jaar is begint hij vragen te stellen over de wereld buiten de vier muren van zijn kamer.

 

Waarom?
Room is geheel vanuit het perspectief van Jack, en laat ons alleen zien wat hij ook ziet. Net als het boek zal dit de kijker een nieuw perspectief geven op de wereld, en het leven.

The Witch

Wie?
Anya Taylor-Joy, Ralph Ineson en Kate Dickie.

Wat?
In de 17e eeuw wordt een familie uit elkaar gerukt door vreemde gebeurtenissen, hekserij en zwarte magie.

Waarom?
Alleen al de trailer bezorgt de meeste mensen nachtmerries. Als we de recensies mogen geloven, is dit één van de meest zenuwslopende horrorfilms van de laatste tijd.

Where to Invade Next

Wie?
Michael Moore

Wat?
De Oscarwinnende documentairemaker Michael Moore reist met zijn team door verschillende landen, om als ‘leger’ deze landen te infiltreren en hun beste ideeën te stelen.

Waarom?
Het is de eerste film van Michael Moore (Bowling for Columbine, Fahrenheit 9/11, Sicko) in zes jaar, en was een geheim project tot het aangekondigd werd voor het Toronto International Film Festival in juli van dit jaar.