Tackleberry Trivia VII

Geplaatst: door Pascal Ninaber

Een obscure Tackleberry deze week: Josh Saviano. Een geval net niet, voor wie een plaatsje naast de eerdere helden en heldinnen uit deze rubriek misschien wel het beste is dat hem in járen overkomen. Als je voor die tijd vrijwel alleen op The Wonder Years ('88-'93) kunt steunen, mag je tenslotte in je handjes klappen als je naast de Biff Tannens en Cousin Carltons van deze wereld gezet wordt, nah?

Josh Saviano kwam ter wereld in 1976 en is daarmee tot nu het jongst besproken Tackleberry triviaaltje. Geboren in White Plains, New York en opgegroeid in New Jersey. Zijn vader was financieel adviseur en wilde graag dat zijn zoon ging studeren. Dat kwam uiteindelijk niet helemaal goed. Josh koos liever voor de mooie rol van Paul Pfeiffer in The Wonder Years...

De serie draaide om hoofdpersoon en Tackleberry-potentieeltje Kevin Arnold (Fred Savage), zijn gezin en zijn vriendinnetje Winnie Cooper - en natuurlijk de vriendschap met zijn nerdy sidekick Paul. Die Kevin had toch ook een irritant broertje horen we je zeggen? Inderdaad, dat was Wayne.

Voordat Josh in The Wonder Years te zien was, had hij al diverse kleine rolletjes gehad in onder andere The Wrong Guys en eveneens hoogvlieger (...) Camp Cucamonga, met Jennifer Aniston en Pixar-regular John Ratzenberger. Na The Wonder Years probeerde Josh zijn carrière alsnog vleugels te geven, maar dan op een geheel eigen wijze.: alsnog studeren, zoals zijn vader graag wilde. Met verve, overigens. Want hij haalde uiteindelijk een diploma in Political Science aan de universiteit Yale. En nu het woord studiebol is gevallen; mocht je je afvragen waar het karakter Milhouse uit The Simpsons vandaan komt; voilà!

Maar het bleef kriebelen voor Josh. Want Josh had van jongs af aan één grote wens. Hij wilde graag rocken op het podium, en het liefste shockerend. Zie daar de geboorte van Marilyn Manson. Niemand had ooit durven denken dat deze ‘nerd’ het ooit nog eens zou hebben over thema’s The Dope Show, I Don’t Like The Drugs (But The Drugs Don’t Like Me) de niet te vergeten klassieker Arma-goddamn-Motherfuckin-Geddon. Meestal sluiten we af met hoe ze graag gezien willen worden, maar ook de latere transformatie naar Marilyn Manson (hier met Johnny Depp) is een waardige afsluiter. Or is it...? ;)

(Mooi man, geruchten)

In de rubriek Tackleberry Trivia laten we in de categorie 'waar is die en die eigenlijk gebleven?' steeds een niet zo bekende, maar wel herkenbare acteur of actrice voorbij komen. Voor deze bijna vergeten groep acteurs legt de redactie graag nog een keertje de rode loper uit - al is het maar een kleintje. Na naamgever Eugene TackleberryBack to the Future's Biff TannenPhilip Michael Thomas van Miami ViceThe Fresh Prince's Alfonso Ribeiro,Carrie 'Princess Leia' Fisher uit Star Wars en Jennifer Dirty Dancing Grey was het nu aan Josh Saviano.