Mecha Streisand zweept Indiana Jones

Geplaatst: door de redactie

Er gaan al lange tijd (lees: decennia) geruchten over de zweepslagen die Indiana Jones, pardon, Harrison Ford ontvangen zou hebben van Barbra Streisand op de set van The Temple of Doom. Hardnekkige geruchten. Nu is er video. 

Vooruit, laten we eerst een en ander verduidelijken. We hebben het hier namelijk over een bijzonder stukje behind the scenes. In 1983 werd de set van Indiana Jones and the Temple of Doom bezocht door niemand minder dan Mecha, pardon, Barbra Streisand, die met een sterk staaltje practical joking in een dominatrix-outfit met een zweep los ging op een vastgebonde Indy. Ook Carrie Princess Leia Fisher en de regisseur van Empire Strikes Back, Irvin Kershner, waren aanwezig om het tafereel nog wat bonter te maken. De reden? De minder geslaagde films die Ford tussen zijn absolute hoogvliegers ook wel degelijk maakte, toen al ("This is for Force Ten! This is for Hanover Street..!"). Het is vooralsnog onduidelijk wat Harrison Ford op de set van Kingdom of the Crystal Skull overkomen moet zijn...

De kwaliteit laat helaas te wensen over (misschien iets voor de extra's op een toekomstige Special Edition, some day; dit schijnt opgenomen te zijn van een scherm tijdens een blooper-avondje bij de Spielbergs thuis, dus er is beter beeld & geluid beschikbaar ), maar het idee is duidelijk; transcript hieronder!

Onderstaand transcript met dank aan Cinemablend via JoBlo.