Filmpjekijken TV: interviews The Maze Runner

Geplaatst: door de redactie

De boekverfilmingen vliegen ons al jaren om de oren en het was dan ook een kwestie van tijd totdat er weer één voorbij zou komen. Dit keer is het de beurt aan een trilogie geschreven door James Dashner en deze begint met The Maze Runner

The Maze Runner speelt zich af in een post-apocalyptische, dystopische wereld. Nadat zijn geheugen is gewist, komt Thomas terecht in een gemeenschap van jonge mannen die in The Glade wonen. Allen zijn hier op dezelfde wijze terecht gekomen als Thomas, zonder zich nog iets van hun verleden te kunnen herinneren.

Wanneer hij ontdekt dat ze gevangen zitten in een doolhof, sluit Thomas zich aan bij de "runners", diegene die zoeken naar een uitweg. Deze runners doen dit niet alleen om aan hun lot te kunnen ontsnappen, maar vooral ook om erachter te komen waarom ze in deze situatie terecht zijn gekomen. 

In onderstaande video vertellen James Dashner, de schrijver van het boek waarop The Maze Runner gebaseerd is, en de cast van de film meer over het verhaal, de hoofdpersoon Thomas en hoe zij de film en de gedachte hierachter zien. The Maze Runner is vanaf aanstaande donderdag 25 september te zien in de Nederlandse bioscopen.